19 Ekim 2018 Cuma

Ateizm Nedir ? Ateistler ve Düşünceleri


ATEİZM

Ateizm, Yaratıcının ya da tanrının varlığını, metafizik inançları ve tüm ruhani olguları reddetmek, inanmamaktır. Ateistlere göre, mutlak güce sahip evreni yaratan tanrının varlığı ve dinler mantıksız ve geçersizdir.

Ateizm bir tür inanç, felsefi bir düşünce akımı yada bir düşünce görüşü değildir. Ateistler varoluş ya da dünyayı ve evreni açıklama konusunda farklı görüşlere sahip olabilirler. Hiç bir şeyden haberi olmayan, araştırmayan hiçbir şeyi önemsemeyen, öğrenmeye çalışmayan cahil bir insanda ateist olabilir. Bilimi, teknolojiyi, fiziği, matematiği vs. çok iyi bilen öğrenmiş ve öğrenmeye devam eden bir profesör de ateist olabilir; birbirlerine ters düşüncelerde de olsalar Ateizm noktasında birleşebilirler.

  • Ateizme göre tanrının varlığının mümkün olamayacağı, yani tanrı diye bir şeyin olamayacağı düşüncesine hakim olma durumuna güçlü ateizm ya da pozitif ateizm denir
  • Tanrının varlığını fikir olarak mümkün gören fakat tanrının varlığı ile alakalı hiç bir gerekçe bulamayıp reddedilmesi durumuna da zayıf ateizm ya da negatif ateizm denir.

Ateistlere göre; dünya, insanlar, hayvanlar, birbirinden güzel bitkiler, galaksiler, gezegenler, bu muhteşem kainat, eşsiz ve bir düzen içinde olan bu sistem, yani kısacası her şey tamamı ile bir tesadüf sonucu oluşmuştur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

7 Ekim 2017 Ehliyet Sınavında Çıkmış Sorular

7 EKİM 2017 EHLİYET SINAV SORULARI SORU 1: Ülkemizde ilk yardım gerektiren her durumda, 112 Acil Yardım Servisinin aranması ve gerekl...