29 Ekim 2018 Pazartesi

LG Televizyon Ekran Arızası, LG TV Arızası, LG Sattığı Ürünün Arkasında Durmuyor.


LG TV ARIZASI

Sevgili arkadaşlarım bu yazımı sizlere canı gönülden yazıyorum. Bir şikayet olarak ya da herhangi bir markayı karalamak açısından yazdığımı düşünmenizi istemem. Fakat LG marka kurumun beni nasıl rezil, kepaze ettiğini ve sattığı ürünün arkasında nasıl durmadığını sizlerle paylaşmak istedim. Yazıya döktüğüm düşüncelerimin ve hislerimin, siz değerli arkadaşlarıma  maddi ve manevi olarak mağduriyet yaşamamanız açısından faydalı bilgiler olması dileğiyle. Kimsenin mağdur olmasını istemediğim için bu yazıyı sizlerle paylaşmayı kendime bir borç bildim demeyeceğim, sadece içimi dökmek istedim.

Garantisi devam etmekte olan TV'yi alalı henüz 9 ay oldu. Ekran üzerinde yukarıdan aşağıya beyaz renkli şeritler oluştu ve bu şeritler gün geçtikçe çoğalıyor ayrıca netleşiyor da. TV tarafıma ilk ulaştığında çok dikkatli bakıldığında bir tane şerit şeklinde bir çizgi, yukarıdan aşağıya doğru görünüyordu fakat buna çok dikkatli bakarsanız anlıyorsunuz. Ben bu durumu ilk kurulumda servis yetkililerine söylediğimde bana bunun normal olduğunu TV'nin özelliğinden olduğunu söyleyip beni yanılttılar. Sonrasında bu çizgi TV ekranına yayıldı ve belirginleşti dikkatli bakmanıza gerek yok kabak gibi ortada zaten. Tekrar servisi aradım, gelip baktılar eleman yabancı yabancı terimler konuşup bunun normal olduğunu söylüyor. Bana durumu düzgün Türkçe anlatın da bende ne olduğunu anlayayım dediğimde bu durum normal biz bunu LG olarak sorun kabul etmiyorz dediler. Tekrar çağrı merkezini aradım durumu anlattım servis yetkililerinin beni kandırmaya çalıştığını anlattım hatta arızanın resimlerini LG'ye mail attım kendileri gözleriyle gördükleri halde servis sorun değil dediyse sorun yoktur gibiler'inden konuşmalar icra ettiler. Aramadığım yer kalmadı genel müdürlüğe kadar aradım fakat bir türlü sorun kabul ettiremedim bu durumu.Tekrar servis yönlendirdiler bu sefer başka arkadaşlar geldi.

Diyalog aynı şu şekil;

BEN: Kardeşim görüyor musunuz beyaz renkli şeritleri
SERVİS YETKİLİSİ: evet abi görüyorum
SERVİS YETKİLİSİ: biz bu TV'yi götürsekte müdahale etmeden getiririz geri %99
BEN : Neden kardeşim sen sorunu gördüğünü ağzınla itiraf ediyorsun ama
SERVİS YETKİLİSİ: Abi biz bunu sorun olarak görmüyoruz bu durum panelle ilgili. Sen çizgilere takılıp kalma yayınını izle. Sen ne kadar kafaya takarsan bu durumu çizgiler o kadar gözüne batar
DİĞER SERVİS YETKİLİSİ: Abi zaten bu panel sorunu yüzünden LG oledleri  üretmeye başladı diye bir şeyler konuştu ne için konuştu onuda anlamadım

adamlar resmen gözüyle görüp ağzıyla da söyledikleri sorunu bu arıza ama biz kabul etmiyoruz diyor. Arkadaşlar ben bu TV yi 7000 bin Türk Lirasına dişimden tırnağımdan arttırarak hevesle aldım. TV benim için önemli çünkü. İleride sorun yaşamayayım diye en pahalı modellerinden aldım ama daha doğru düzgün kullanmadan TV mahvoldu. İşin enteresan tarafı da bu durum iyice ilerleyecek ve TV bozulacak tamamen bu seferde diyecekler ki garantisi bitmiş. Adamlar resmen sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar. Sattık mı sattık parayı aldık mı aldık oh gerisini boş ver mantığıyla hareket eden bir firma. Bu yazdıklarımdan ders alın sakın araştırmadan ürün almayın paranız pul olmasın.


 LG markanın bende kötü etkileri
  • hevesimi kırdı 
  • maddi ve manevi olarak beni mağdur etti.
  • Servis bilgisiz ve ukala
  • Servis görevlileri gözüyle gördüğü sorunu ağzıyla söyledi ve bana normalmiş gibi anlatıp aklımla alay etti. Neymiş efendim biz bunu sorun görmüyoruz. Sorun görmedikleri arızanın resimlerine aşağıda bakabilirsiniz.
  • Sorunu kimse çözmek istemiyor ve herkes topu başka birisine atıyor
  • Bıkkınlık geçirip lanet olsun artık dedirttiriyor
  • Sesimizi duyuracağımız kayda değer bir yetkili yok. Çağrı merkezi ile servis arasında mekik dokuyorsunuz.
  • Servis kalitesi çok düşük
LG markanın bende iyi etkileri
  • yok

Sonuç olarak TV elinizde kalıyor. Garantisi bittiği zamanda izlenilmez hale geliyor

LG MARKASININ SORUN OLARAK KABUL ETMEDİĞİ ARIZA :))))))))))))))))))))))))))))))
MODEL: 65UJ 750V


orijinal boyutu görmek için resmin üzerine tıklayın














26 Ekim 2018 Cuma

Aforizm Nedir ? Aforizm'in Anlamı.


AFORİZM 

Mevzusu yapılan bir konuyu, özdeyişlerle ve güzel sözlerle yoğun anlam içerecek şekilde nakledilmesi biçimine aforizm denir.

25 Ekim 2018 Perşembe

Kırklar Kimdir ? Alevilikte Kırklar.


KIRKLAR 



Hiç bir kaynakta isimleri bulunmayan fakat, 23'ü erkek 17'si kadın olduğu bilinen toplamda kırk kişinin oluşturduğu, Allah'ın sevgili kulları, ermişler topluluğuna kırklar denir. Alevi toplum inancının kutsal motiflerinden birisidir. Hayatını Allah'ın istediği istikamette yaşamış, Ricalü'l Gayb, yada Gayb Erenleri denilen hak dostları olan kırklar, Allah'ın izni ve sevkiyle dünyada bazı görevleri yerine getirirler.

'' Kırklar Cem'i '' yada '' Kırklar Meclisi '' ile ilgili onlarca deyiş, beyit, türküler, şiirler yazılmıştır.


HAYDAR HAYDAR

On dört bin yıl gezdim pervanelikte
Sıdkı ismin duydum divanelikte
İçtim şerbetini (şarabını) mestanelikte
Kırkların ceminde dara düş oldum

Kırkların ceminde
Haydar Haydar Haydar Haydar
Haydar Haydar Haydar Haydar
Haydar (dost) dara düş oldum

Güruh-i Naci'ye özümü kattım
Adem sıfatında(n) çok geldim gittim
Bülbül oldum firdevs bağında öttüm
Bir zaman gül için zara düş oldum

Bir zaman gül için
Haydar Haydar Haydar Haydar
Haydar Haydar Haydar Haydar
Haydar (dost) zara düş oldum

Ali Ekber Çiçek


21 Ekim 2018 Pazar

Monizm Nedir ?


MONİZM



Monizm kelime anlamı olarak tekçilik (bircilik) anlamına gelir. Gerçekliğin temelinde bütün varlıkların varoluşunun ruh yada madde ile mümkün olabileceğini savunan felsefi bir düşünce akımıdır.

20 Ekim 2018 Cumartesi

Lirizm Nedir ?


LİRİZM 

Lirizm aşk, ayrılık, hasretlik, yalnızlık, ölüm ve kahramanlık gibi kişisel duyguları ve heyecanı, kişiye ilham gelmesi yoluyla içinden geldiği gibi coşkulu ve etkili bir şekilde şiirlerde anlatılmasıdır.
Lirik şiirde şair okuyucunun hislerine hitap ederek okuyucuyu kendi iç dünyasındaki hislerine çekmeye çalışır. Halk edebiyatında güzelleme şiirleri, divan edebiyatında ise gazel ve şarkı bu türe örnek olarak gösterilebilir.

NEREDESİN ?

Geceleyin bir ses böler uykumu.
İçim ürpermeyle dolar: Nerdesin?
Arıyorum yıllar var ki ben onu,
Aşıkıyım beni çağıran bu sesin.

Gün olur sürüyüp beni derbeder,
Bu ses rüzgarlara karışır gider.
Gün olur peşimden yürür beraber
Ansızın haykırır bana: Nerdesin?

Bütün sevgileri atıp içimden,
Varlığımı yalnız ona verdim ben,
Elverir ki bir gün bana derinden
Ta derinden bir gün bana ''Gel'' desin.

Ahmet Kutsi Tecer





Kübizm Nedir ?


KÜBİZM

Kübizm, özellikle resim başta olmak üzere, görsel sanatlar alanında nesneleri geometrik biçimlerde gösteren, ilk olarak 20.yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir sanat akımıdır. 

Kinizm Nedir ?


KİNİZM

Hayatın gayesinin, dünyevi tüm istek ve arzularından arınmış, erdemli bir şekilde yaşayıp mutluluğa ulaşma fikri ile yaşamını sürdüren kişilerin oluşturduğu felsefi bir harekettir. Sinizm de denir.


Goşizm Nedir ?


GOŞİZM


İhtilalci, aşırı solculuk anlamına gelir. Şiddet ve silahlı mücadele yanlısı fanatik solculuk.

Faşizm Nedir ?


FAŞİZM

Demokratik düzenin yerine yetkinin tek partinin elinde toplandığı düzeni ifade eden, aşırı ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan savaşı ve vahşeti yücelten bir ideolojidir. Faşizm 20. yüzyılda doğmuş ve yayılmaya başlayan siyasi bir akımdır. Bu ideolojik akımda devleti yöneten iktidar veya devlet başkanları kendi görüşlerini baskı, zorbalık ve korku kültürü ile halka kabul ettirmeye çalışırlar.

Egoizm Nedir Egoist Kimlere Denir ?


EGOİZM


Psikolojik olarak kendilerini çok yüksekte gören, kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden, düşünen ve eylemlerde bulunan, her an övülmek isteyen her şeyi ben bilirim, ben her şeyi yapabilirim gibi tavırları olan tevazusu olmayan, her zaman haklı olduklarını iddia eden kişilerdir.

Budizm Nedir ?


BUDİZM

Budizm, MÖ 560 sene evvel Hindistan'da yaşayan bilge insan, ruhani öğretmen ve Budizm'in kurucu olan Buda'nın felsefi düşüncelerini kabul edip yolunda yürümektir. Buda, Siddhartha Gautama yada Gotama olarak da bilinmektedir. Budistlerde Allah inancı olmadığı için bir din ya da bir inanç sistemi değil felsefi bir akımdır diyenlerde var, İçerisinde dini ritüelleri bulunan bir uygulama olduğu için de  felsefe değil bir dindir görüşünü savunanlarda vardır. Hindistan da başlayan Budizm dünyanın dört bir yanına yayılmış, 500 yüz milyon inananı vardır.



Otizm Nedir ? Otizmin Sebepleri ve Belirtileri


OTİZM

Otizm, çocuğun temel iletişim becerilerinde ve sosyal becerilerinde henüz erken çocukluk döneminden itibaren çeşitli farklılıklar ve eksikliklerin ortaya çıkması durumudur. Hastalığın erken teşhisi tedavi açısından çok önem arz eder. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarını çok iyi gözlemlemeleri gerekmektedir. Çocuğun gelişimsel anlamda, özellikle iletişim becerilerinde eksiklikler ve farklılıklar varsa bu nokta da otizm akla gelir ve çocuğun hemen psikiyatriye gösterilmesi gerekmektedir. Otizm doğuştan meydana gelen bir rahatsızlık olmasıyla birlikte, çevresel etkenler nedeniyle sonraki evrelerde de görülebilir. 

Otizme sebep olan başlıca faktörleri sıralayacak olursak; 
  • Genetik ve kalıtsal anormallikler.
  • Zor doğumlar.
  • Doğum öncesi kullanılan ilaçların yan etkileri.
  • Doğum sonrası çevresel faktörler.
  • Anne ve çocuğun yaşadığı ruhsal bozukluklar.

Otizmin belirtilerini sıralayacak olursak;

Sosyal etkileşim için gerekli olan davranışlarda yetersizlik
Arkadaş ilişkilerini geliştirememe
Duygusal davranışlarda eksiklik
Dil gelişiminde gecikme
Karşılıklı konuşmada zorluk çekmek
Kendini 3. şahıs olarak ifade etme
Mimiklerini kullanmada zorluk
Tek düzen ses tonunun olması
Tehlikelerin farkında olmayabilirler
Yüksek düzeydeki seslere tepki gösterebilirler
cümle içinde kelimeleri yanlış kullanabilirler
söylenenleri olduğu gibi tekrar edebilirler







Teizm Nedir ?


TEİZM

Teizm, tanrının mutlak hakim olarak her şeyi yarattığına, ancak kendisinin yaratılmadığına inanılan kavramdır. En yalın haliyle adlandıracak olursak teizm = tanrıcılık dır. Yaratıcı, insanları kendisine yöneltmesi için dinler ve peygamberler göndermiştir. Tanrı insanlara elçileri yani peygamberleri aracılığı ile mutlak ve sözlü yasalar göndermiş, bu yasalara mutlak ve ebedi inanılması ve bu yasalara göre yaşanılması gerektiğine ve bunun sonucunda insanların ebedi kurtuluşa ereceği görüşüdür.





19 Ekim 2018 Cuma

Ateizm Nedir ? Ateistler ve Düşünceleri


ATEİZM

Ateizm, Yaratıcının ya da tanrının varlığını, metafizik inançları ve tüm ruhani olguları reddetmek, inanmamaktır. Ateistlere göre, mutlak güce sahip evreni yaratan tanrının varlığı ve dinler mantıksız ve geçersizdir.

Ateizm bir tür inanç, felsefi bir düşünce akımı yada bir düşünce görüşü değildir. Ateistler varoluş ya da dünyayı ve evreni açıklama konusunda farklı görüşlere sahip olabilirler. Hiç bir şeyden haberi olmayan, araştırmayan hiçbir şeyi önemsemeyen, öğrenmeye çalışmayan cahil bir insanda ateist olabilir. Bilimi, teknolojiyi, fiziği, matematiği vs. çok iyi bilen öğrenmiş ve öğrenmeye devam eden bir profesör de ateist olabilir; birbirlerine ters düşüncelerde de olsalar Ateizm noktasında birleşebilirler.

  • Ateizme göre tanrının varlığının mümkün olamayacağı, yani tanrı diye bir şeyin olamayacağı düşüncesine hakim olma durumuna güçlü ateizm ya da pozitif ateizm denir
  • Tanrının varlığını fikir olarak mümkün gören fakat tanrının varlığı ile alakalı hiç bir gerekçe bulamayıp reddedilmesi durumuna da zayıf ateizm ya da negatif ateizm denir.

Ateistlere göre; dünya, insanlar, hayvanlar, birbirinden güzel bitkiler, galaksiler, gezegenler, bu muhteşem kainat, eşsiz ve bir düzen içinde olan bu sistem, yani kısacası her şey tamamı ile bir tesadüf sonucu oluşmuştur.



Deizm Nedir ?


DEİZM

Deizm, tanrı anlamına gelen Latince kökenli Deus teriminden türetilmiştir.Temel inancı tanrının varlığının kabul edilmesi üzerine kurulmuştur. Deistler bir yaratıcının varlığını kabul ederken dinleri peygamberleri, kutsal kitapları ve vahiyleri reddederler; bir nevi dinsizlik de denilebilir. Deizme göre bir yaratıcı vardır fakat bu yaratıcı deistlere göre evreni yarattıktan sonra hiç bir şekilde müdahele etmeyen bir varlık olarak görülür.Yani deizmin inandığı tanrı evreni yarattıktan sonra kaderine terk etmiştir. Deizme göre temel unsur akıldır. Tanrının varlığını kavrayabilmek ve öğrenebilmek için doğa üstü olaylara, peygamberlere,kutsal kitaplara gerek yoktur bunun için akıl yeterlidir. Deizim aslında özünde dinsizliği anlatan bir terimdir. Dini bir inanç olmadan Allah'a inanmayı ifade eder.
Deizme göre evreni yaratıp doğa kanunlarını koyan bir düzen oturtup işlemesini sağlayan tanrı, hayata müdahale etmez. Doğruları bulması ve keşfetmesi için insana akıl vermiştir.


  • Deizm bir din değil, bir inanç türüdür ya da felsefi düşünce akımıdır.
  • Tanrı vahiy göndermez
  • Peygamberlere inanılmaz
  • Kutsal kitaplara inanılmaz kabul edilmez
  • Melek, şeytan, cennet, cehennem gibi ögeler yoktur
  • İnsan uydurması mucizeler ve kehanetlere yer yoktur
  • Rahip, haham, imam gibi din adamlarına ihtiyaçları yoktur.








18 Ekim 2018 Perşembe

Cemal Ahmet Kaşıkçı Kimdir ? Hayatı ve Biyografisi

www.jetbil.blogspot.com.tr

Cemal Ahmet Kaşıkçı Kimdir ? Hayatı

Suudi Arabistan'ın güçlü ve tanınmış ailelerinden birisi olan Kaşıkçı, 1958 yılında Medine de doğmuştur. İlk ve orta okulu Suudi Arabistan'da tamamlamıştır. 1982 yılında Amerika Indiana State Üniversitesinden işletme derecesiyle mezun olmuştur. Türk doktoru Muhammed Kaşıkçının torunudur ayrıca suudi iş adamı Adnan Kaşıkçının'da yeğenidir.Mesleğe muhabir olarak başlayan Cemal Ahmet Kaşıkçı pek çok Arap gazetelerinde ve Orta Doğu ülkelerinde yabancı medya kuruluşlarında muhabirlik yapmıştır.1991 ve 1999 tarihleri arasında Al Madina isimli gazetede yazı işleri müdürlüğü ayrıca Suudi Arabistan'ın önemli medya kuruluşlarından birisi olan İngiliz gazetesi Arab News'de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalışmıştır.Gazeteci, yazar Cemal Ahmet Kaşıkçı Al Watan gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yapıp yazdığı makaleler yüzünden Suudi Arabistan hükümeti tarafından 52 günün sonunda işine son verilmiştir. Daha sonra Londra'ya giderek İngiltere'de Al Failsal'ın ekibinde danışmanlık yaptı ve sonrasında Prens Turki Al Faysal El Saud'a medya danışmanı olarak hizmette bulundu. 2007 ile 2010 yılları arasında tekrar Al Watan'da yazişleri müdürü olarak çalıştı ve 17 Mayıs 2010'da istifa etti. Al Arab News Channel, El Cezire, Dubai TV ve birçok uluslararası ve suudi kanallar için siyasi yorumcu olarak görev yaptı.


www.jetbil.blogspot.com.tr
JETBİLLER

Atatürkçülük nedir ? Atatürk İlkeleri Nelerdir

www.jetbil.blogspot.com.tr


ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İLKELERİ

Tam bağımsız, huzur ve refaha sahip, milli egemenliğe dayalı ve akıl ve bilim öncülüğünde milli kültürü koruyarak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmak ve temelleri Atatürk tarafından belirlenen; devlet hayatına, fikir hayatına, ekonomik hayata  ve toplumun temel kurallarına yön veren gerçekçi, akılcı düşünce ve ilkelere Atatürkçülük denir.

ATATÜRK'ÜN İLKELERİNİN AMAÇLARI
  • Çağın gereklerine göre Türk milletinin mutluluğunu, refahını sağlamak
  • Yeni Türk Devletini Atatürkçü düşünce sistemine dayandırmak
  • Türk kültürünü milli bir anlayışla çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkartmak
  • İnsanın onuruna ve özgürlüğüne saygılı, milli egemenlik esasına dayanan demokrasi anlayışı içerisinde uygar bir toplum oluşturmak
  • Milli kültür değerlerimizi geliştirmek
ATATÜRK İLKELERİNİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
  • Türk milliyetçiliği esasına dayanmaları
  • Türk toplumunun ihtiyaçlarından doğmaları
  • Dinamik bir yapıya sahip olmaları
  • Türk milletini çağdaşlaştırmayı amaçlamaları
  • Akıl ve bilime dayanmaları
  • Milli egemenlik esasını savunmaları
  • Birbirinin devamı ve tamamlayıcısı olmaları
ATATÜRK İLKELERİNİN DAYANDIĞI ESASLAR
  • Akıl
  • Bilim
  • Çağdaşlık
  • Gerçekçilik
  • Girişimcilik
  • Toplumun inançlarına saygı

ATATÜRK'ÜN İLKELERİ



CUMHURİYETÇİLİK İLKESİ

Cumhuriyetçilik, halkın doğrudan doğruya ya da seçtiği temsilciler aracılığıyla egemenliği elinde tuttuğu yönetim şeklidir.
  • Egemenlik kayıtsız şartsız millete ait olduğu; yani millet iradesinin devlet iradesinde hakim olduğu bir idare şeklidir.
  • Cumhuriyetçilik, devletimizin temel yapısını ve biçimini belirleyen ilkelerdir.
  • Atatürk'ün laiklikle birlikte ödün vermediği iki temel ilkeden biridir.
  • Temel ilkesi seçimdir.
  • Bütün vatandaşların devlet yönetimine eşit şekilde katılmasını sağlamıştır.
  • Demokrasinin kurulmasına ortam hazırlamıştır.

MİLLİYETÇİLİK İLKESİ

Milliyetçilik, bir millete mensup fertlerin milli tarihlerine, milletlerin tarihteki parlak başarılarına, felaket ve ızdıraplarına karşı derin bir bağlılık ve saygı hissidir.
  • Tevhidi Tedrisat (Öğretim Birliği Yasası) Kanun'unun çıkmasında önemli rol oynamıştır
  • Hilafetin ve Saltanatın kaldırılmasında etkili olmuştur.
  • Latin harflerinin kabul edilmesinde etkili olmuştur.
  • Türk milletinin bir arada özgürce ve kardeşçe yaşaması, birbirlerine sımsıkı bağlılıkları ile Türkiye Cumhuriyetini üstün medeniyetler seviyesine ulaştırmak arzusu.
  • Ulusların eşitliğini savunur.
  • Irkçı değildir, ancak ulusal bağımsızlık temel amacıdır.
  • Cumhuriyetin kurulmasını sağlamıştır.

HALKÇILIK İLKESİ

Halkçılık, toplumda yaşayan bireylerin kanunlar ve yasalar karşısında eşit olması temel amacı olup, toplumda yaşayan kişiler arasında hiç bir şekilde ayrım ve ayrılık gözetmemektir.Halkçılık ilkesinde Devlet millet içindir anlayışı benimsenmiştir.
  • Devletin vatandaşa, vatandaşın da devlete kanunlar ve yasalar çerçevesinde, görevlerini en çağdaş şekilde düzenler.
  • Devlet ve kanunlar önünde herkes için eşitlik vardır.
  • Milletin egemenliğini esas alır
  • İktidarın kaynağı halkın kendisidir.
  • Sınıf, grup ve zümre ayrımı yoktur.
  • Cumhuriyetçilik ve milliyetçilik ilkelerinden doğmuştur.
  • Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.

DEVLETÇİLİK İLKESİ

Devletçilik ilkesi Bireylerin ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel, eğitim ve sağlık açısından yapamayacakları faaliyetlerin ve oluşumların, milletin özgür iradesi ile demokratik haklar doğrultusunda seçimle getirdikleri devlet yöneticilerinin, Devletin faaliyete geçirmesi, yapmasıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'e göre bir ülkenin tam bağımsız olabilmesi için güçlü bir ekonomiye sahip olması gerekiyordu.Ekonominin güçlü olması sosyal ve kültürel kalkınmanın, ülkede refahın ve huzurun üst safhalarda olmasının da temelidir.Türk toplumunun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması devletçilik ilkesinin temel amacıdır.
  • Yabancılarda bulunan işletmeler ve demir yolları millileştirildi.
  • Çıkarılan yasalar ve krediler sayesinde özel teşebbüsler faaliyete geçirildi.
  • Sanayi alanında önemli yatırımlar yapılmıştır ve ekonomide planlı kalkınmaya geçilmiştir.
  • Karma ekonomiyle doğrudan ilgilidir.
  • Sömürgeciliğe karşıdır 
  • Ülkenin ekonomik durumunu ve yaşam standartlarını üst düzeye çıkarmak temel amacıdır.
  • Ülkede yabancı sermayenin yatırım yapmasına olanak sağlar, özel mülkiyete karşı değildir.

LAİKLİK İLKESİ

Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, devletin din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından tarafsız olması durumudur. Laiklik ilkesine göre kişiler inançlarını serbestçe yaşayıp yerine getirebilmelidir ve devlet koruyucu olarak tüm inançlara aynı mesafede durmalıdır.

Laiklik, dinsizlik değildir.Aksine sahte dindarlık, din sömürüsü ve büyücülük gibi durumlarla mücadele edip, gerçek dinin gelişmesi ve insanlara dini olarak gerçeklerin anlatılması öğretilmesi durumunun gelişmesine imkan sağlamaktır.
  • Medeni kanun kabul edilmiştir.
  • Tekke, zaviye ve türbeler kapatılmıştır.
  • Saltanatın ve halifeliğin kaldırılmasında önemli rol oynamıştır.
  • Diyanet İşleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü kurulmuştur.
  • Kimse, ibatede, dini ayin ve törenlere katılmaya zorlanamaz.
  • Kişiler dini inanç ve ibadetlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz
  • Laiklikte din ve mezhep politika aracı olarak kullanılmaz
  • Dinin, dini bilmeyen cahil kişilerce bir çıkar aracı olarak kullanılmasını önlemek
  • İnsanların dinen sömürülmesine engel olmak.
  • Kadınlara tanınmayan haklar tanınmış, erkeklerle aynı statüye sahip olmaları sağlanmıştır.
  • Çağdaşlaşma yolunda ilerlemenin önü açılmıştır.
  • Hukuk birliğinin sağlanması kolaylaşmıştır.
  • Din ve mezhep ayrılıkları ortadan kaldırılmıştır.

İNKILAPÇILIK İLKESİ

İnkılapçılık, çağdaşlaşma yolunda  sürekli olarak ileri adımlar atıp, bilimi, teknolojiyi ve eğitimi en ön planda tutup muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmeyi hedefleyen ve yeniliklere sürekli açık olup çağın gerisinde kalmamak için dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip, çağın gereğine göre sürekli yenilenmek, mükemmele doğru ilerlemektir.
  • Akıl ve bilim öncülüğünde Türk toplumuna her açıdan gelişmesinin önü açılmıştır.
  • Toplumda kişisel egemenlik yerine milletin egemenliği hakim olmuştur.
  • Yeniliklere sürekli açık olup, çağdaşlaşma ve batılılaşmayı temel hedef alır.
  • Modernleşmeyi esasa alır.
  • Çağın değişten şartlarına göre dinamik bir şekilde ayak uydurur değişkendir, durağan değildir.
  • Türk toplumunu geri bırakacak tüm kurum ve kuruluşları ortadan kaldırıp, yerlerine modern, çağa uygun bilimin ve akılın öne çıktığı kurumlar getirilmiştir.
  • Latin harfleri, şapka kanunu, miladi takvimin kabulü gerçekleştirilmiştir.
  • Ulusalar arası ölçü ve tartı birimleri kabul edilmiştir.


www.jetbil.blogspot.com.tr
JETBİLLER






7 Ekim 2017 Ehliyet Sınavında Çıkmış Sorular

7 EKİM 2017 EHLİYET SINAV SORULARI SORU 1: Ülkemizde ilk yardım gerektiren her durumda, 112 Acil Yardım Servisinin aranması ve gerekl...